Sikkerhed på jobbet

Her får du viden om, hvordan vi passer på dem, der bygger Femern Bælt-tunnelen.
Ulykker

Vi skal undgå ulykker

Oliver Sellner Vonsild (billedet) har ansvaret for, at alle dem, der bygger Femern Bælt-tunnelen, har det godt. Både fysisk og psykisk.

Her fortæller han om, hvordan vi passer på alle de ansatte. Det er en del af det, der kaldes fysisk arbejdsmiljø:

”Vi har masser af store maskiner, og meget andet som kan være farligt. Vores opgave er at sikre, at alle kan gå på arbejde uden at komme til skade.”

For at undgå ulykker kræver det, at vi forebygger dem. Det vil sige, at vi tænker på, hvad der kan ske, inden det sker.

Det kan være, at der vil være mange kraner i gang. Her skal Oliver og kollegaerne gøre opmærksom på, hvordan folk passer på selv, når de mange tons svæver i luften over byggepladsen.

Foto: Femern A/S

Kampagner

Oliver og kollegaerne laver kampagner for at få folks opmærksomhed på, hvordan de kan undgå at komme til skade. De finder på måder at fortælle folk, hvordan de skal passe på. Dem viser de på skærme på byggepladsen. De skriver om det i nyhedsbreve. Måske laver de et event med en øvelse, som viser, hvordan folk passer på sig selv. Det er vigtigt, at både håndværkerne og folk på kontoret tænker på sikkerhed.

”Tit inviterer vi også cheferne ud på byggepladsen. De skal vide, hvad folk bekymrer sig om. Når cheferne ved det, kan de tage det med i
beslutninger om, hvordan det skal være at gå på arbejde hos os,” siger Oliver.

Oliver og kollegaerne har fx også lavet kampagner om, at det snart er glat. Ligesom de har lavet kampagner om, hvordan man undgår fingerskader.

Foto: Femern A/S

Når vi bygger, handler det ikke kun om, hvad vi bygger, men også hvordan vi bygger. Altså om at de folk, der bygger, har det godt:

  • Løn og arbejdstid skal være ok.
  • Sikkerheden skal være i orden.
  • Tonen skal være tryg.


Se video om, hvordan vi arbejder for at undgå ulykker.

Længde: 1.06 min.

For hver 1 mio. timer, vi har arbejdet på Femern Bælt-tunnelen, har der været 6 ulykker med fravær i 2023.
Tallet er en af de måder, man kan måle sikkerheden på en byggeplads.

Plads til alle 

Et godt arbejdsmiljø er vigtigt for, at folk har lyst til at arbejde hos os. Vi vil gerne have så mange forskellige mennesker til at arbejde for os. Uanset køn, alder, hudfarve osv. Hos os arbejder vi fx for, at flere unge og flere kvinder får lyst til at arbejde hos. Se fx video om Freja her.

Du kan også læse om unge kvinder andre steder i Danmark, der har valgt at blive håndværkere – fx Amalie, der er elektriker.

Foto: Boss Ladies

Connecting Europe

Læringsuniverset er udviklet af Fermern i samarbejde med Autens, Vendelbo Kommunikation og Serious Games Interactive